Tungvekter tar teten på Mammut

20.03.2015
Mammutsalget 2015

Årets bestselger på Mammut så langt veier hele 2, 5 kilo. Norsk etymologisk ordbok er hittil solgt i nærmere 13 tonn. Mammutsalget varer fram til lørdag 28. februar.

«Norsk etymologisk ordbok» av Yann de Caprona ble en overraskende bestselger da den kom i 2013, og det er den boka som har solgt mest hittil på Mammut. På andre- og tredjeplass på salgstoppen finner vi henholdsvis «Og fjellene ga gjenlyd» av Khaled Hosseini og «De usynlige» av Roy Jacobsen.

 Av årets 1200 titler selges det av hele bredden. Ikke overraskende er det så langt solgt aller flest romaner, tett etterfulgt av barnebøker, sier Anne Schiøtz. Mange foreldre benytter nok anledningen til å utvide boksamlingen til de minste, og de hamstrer også til fremtidige barnebursdager.

 130 års jubileet for Mammutsalget fortsetter i god tradisjon med stort bokslag og mange fornøyde kunder.

Årets Mammut har vært veldig godt besøkt, og bokhandlere har fått mange tilbakemeldinger fra kunder som er godt fornøyd med årets utvalg, sier Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

 Noen fakta om årets Mammut:

  • For andre år på rad gang er e-bøker på Mammut og antallet har økt til 529. Antall papirbøker er 783, og antall lydbøker er 24.
  • Antall unike titler på årets Mammut uavhengig av format er 1158.
  • 90 % av årets titler er på Mammut for første gang.
  • Mammut varer i to uker fra 16.-28. februar. Så å si alle bokhandlere i Norge er med, 470 stk., inkludert nettbokhandlere. De billigste papirbøkene koster 49,-, og de billigste e-bøkene 19,-.
Nøkkelord