Rivertonprisen for beste norske krim 2015 tildelt Kjell Ola Dahl

10.03.2016

RIVERTONPRISEN for beste norske krim 2015 gikk til Kjell Ola Dahl for Kureren.

Informasjon om forfatteren:
Kjell Ola Dahl er født i 1958 på Gjøvik. Han debuterte i 1993 og har utgitt en rekke kriminalromaner om politietterforskerne Gunnarstanda og Frølich. I 2000 fikk han Rivertonprisen for En liten gyllen ring.
Hans kriminalromaner utgis i 14 land. Han driver også et gårdsbruk på Feiring i Eidsvoll kommune.

Øvrige nominerte:
Ingebjørg Berg Holm: Stjerner over, mørke under; Tore Aurstad og Carina Westberg: Nattevandreren; Vidar Sundstøl: Djevelens giftering; Frits de Bourg: Dødens elv

Den gyldne revolver
Rivertonprisen, "Den gyldne revolver", deles ut årlig av Rivertonklubben for det beste arbeid innen norsk kriminallitteratur. Det er Rivertonklubbens egen jury som utnevner vinneren.
Rivertonklubben ble startet i 1972. Rivertonprisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen.

Informasjon om nominasjonene og juryens begrunnelse finnes på hjemmesidene til Rivertonklubben - www.rivertonklubben.wordpress.com

For ytterligere informasjon, kontakt:

•             Redaksjonssjef norsk skjønnlitteratur, Kari Marstein, Gyldendal,  kari.marstein@gyldendal.no , telefon 415 29 707

•             President i Rivertonklubben, Tom Egeland, tom.egeland@gmail.com , telefon 913 06 872

•             Juryleder Rivertonklubben, Hans H. Skei,  h.h.skei@ilos.uio.no