Bokhandelens favoritter er klare, her er årets nominasjoner til Bokhandlerprisen

16.11.2020

Nominerte til Bokhandlerprisen 2020:

Erika Fatland, «Høyt: En reise i Himalaya», Kagge

Helga Flatland, «Et liv forbi», Aschehoug

Karl Ove Knausgård, «Morgenstjernen», Oktober

Maja Lunde / Lisa Aisato, «Solvokteren», Kagge

Lars Mytting, «Hekneveven», Gyldendal

Olaug Nilssen, «Yt etter evne, få etter behov», Samlaget

Siri Pettersen, «Jernulven», Gyldendal

Tore Renberg, «Tollak til Ingeborg», Cappelen Damm

Zeshan Shakar, «Gul bok», Gyldendal

Gulraiz Sharif, «Hør her'a!», Cappelen Damm

Bokhandlerne leser mange bøker gjennom året og det er alltid stas å få presentere ti av årets bokfavoritter. Nominasjonslista til årets bokhandlerpris rommer nye stemmer, etablerte stemmer, fakta og fantasi – for alle aldre, sier Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen

Om Bokhandlerprisen
Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Boka det stemmes på må være av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas.

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken» og prisen og ble tildelt Sigurd Hoel. Da tradisjonen ble gjenopptatt i 1981, etter tolv års opphold, fikk den navnet «Bokhandlerprisen». I 1998 ble reglene endret slik at Bokhandlerprisen også kan utdeles til forfattere som har fått prisen tidligere, og fra 2008 startet man med nominasjon til Bokhandlerprisen. I fjor gikk prisen til Lisa Aisato for Livet - illustrert.

Vinner av Bokhandlerprisen offentliggjøres 17. november klokken 11.00.

Kontaktinfo:

Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen