Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend til Siri Pettersen

18.09.2015

Stipendet ble delt ut under Barnebokfestivalens bransjefest torsdag 17. september.

Siri Pettersen har markert seg som en fantastisk historieforteller og bøkene hennes har mange lesere. Vi vil at Siri Pettersen skal fortsette skrivingen og bokhandlerstipendet er et bidrag til det, sier Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen.

I begrunnelsen fra Norske Barne- og ungdomsbokforfatteres (NBUs) litterære råd heter det: «Pettersen har ein språkleg tryggleik som ikkje er vanleg å spore hos så ferske forfattarar. Ho losar oss gjennom den omfattande forteljinga ho har skapt med presisjon, innleving og solid kunstnarisk tyngde.»

Siri Pettersen (44) har utgitt Råta (2014) Odinsbarn (2013), begge i Ravneringene-serien. Siste bok i serien, Evna, kommer for salg i oktober. Bøkene er solgt til flere land, blant annet Sverige, Brasil, Tjekkia, Danmark, Polen og Finland. Odinsbarn og Råta ble begge nominert til Bokhandlerprisen og Bokbloggerprisen. I tillegg er Odins barn tildelt Fabelprisen, og Pettersen har også fått Kulturdepartementets debutantpris.

 

Om Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend

Stipendet er et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen og NBU. Det er NBUs litterære råd som beslutter hvem som får stipendet, som er finansiert av Bokhandlerforeningens medlemmer. Stipendet er på 40.000kroner.

 

Vi gratulerer Siri Pettersen med Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend 2015!