50 bokhandler med lokalhandel-kampanje

09.09.2016

Bokhandlene i distrikts-Norge vil mer enn gjerne aksjonere for lokal handel. Hele 50 bokhandlere har så langt meldt seg på Handle lokalt-kampanjen som blir gjennomført 22.oktober, i regi av Merkur-programmet.

Det er første gang det blir organisert en landsomfattende kampanje for distrikts-bokhandler.

Responsen på denne kampanjen er langt større enn vi hadde regnet med. Det er svært gledelig, sier kommunikasjonsrådgiver Per Kjetil Jørgensen i Merkur.

Merkur har drevet kompetanseprogram for distrikts-bokhandler siden 2008. 60 bokhandler er i dag registrert som deltakere i Merkur Bok.

 

Velg lokal-bokhandel

– Handle lokalt og velg din lokale bokhandler, er budskapet til distrikts-bokhandlerne.

Det er viktig at innbyggerne i kommunene støtter opp sin lokale bokhandel, sier bokhandler Cecilie Lauritzen, ved Nesna Libris i Nordland, til Nationen.

Cecilie Lauritzen deltar i Merkur Bok-nettverket og var en av dem som foreslo at Merkur skulle organisere en egen lokalhandel-kampanje for bokhandel.

 

Dele ut bokmerke

Det er laget et eget bokmerke med 10 gode grunner til å handle lokalt – og takk til kundene for at de handler hos sin lokale bokhandler. Bokmerket er utviklet i samarbeid med tre lokale bokhandlere og skal altså deles ut i 50 bokhandler i oktober. Det blir også lagt opp til lokale markeringer.

Bakgrunnen for kampanjen er en situasjon der lokale-bokhandelen opplever sterkere konkurranse fra nettbokhandel og tapte kontrakter på salg av skolebøker. Dette har ført til stagnasjon eller svikt i omsetningen for flere bokhandler.   

 

Viktig kulturhus

Distrikts-bokhandlerne ønsker å peke på hvor viktig den lokale bokhandelen er for kulturtilbudet, spesielt for den lokale litteraturen. Bokhandelen er et kulturhus som formidler alle former for litteratur. Bokhandlerne har fagkunnskap og er gode på personlig service.

Kampanjen vil videre sette søkelys på hvor viktig lokal handel er for lokale arbeidsplasser og skatteinntekter.

Lørdag 22.oktober blir det også gjennomført en nasjonal kampanje for lokalhandel på nærbutikkene. Målsettingen med Handle lokalt-kampanjene er å styrke lokale dagligvarebutikker og bokhandler, redusere handels-lekkasjen og skape større bevissthet om viktigheten av lokal handel.

BLIR DU MED? Jeg vil delta i Handle lokalt-kampanjen